Double Luck

Esittelyssä Double Luck -kolikkopeli

Double Luck on hyvin klassisen näköinen ja retrotyylinen kolikkopeli. Se on tehty peliautomaatin muotoon, joten tunnelma siitä kuin pelaisi vanhassa kunnon pelihallissa on todellakin viety loppuun asti. Jo pelin nimi kertoo siitä, mistä tässä pelissä on kysymys: voittojen tuplaamisesta. Aina voiton yhteydessä, kun kultaiset kolikot ilmestyvät keloille, pelaaja pääsee halutessaan yrittämään voittojen tuplaamista. Hänen pitää vain valita oikein tähti- ja kolikkosymbolin väliltä. Jos rohkeus ja onni vain riittävät, tämä on mahdollista toistaa yhteensä jopa viidesti.

Oman panoksensa voikin saada jopa 32-kertaisena takaisin. Double Luckin maksimivoittopotti on mukavat 16 000 kolikkoa. Hyvän onnen takaamiseksi kiekoilla pyörii onnea tuovia symboleita.

Neliapilat ja hevosenkengät tuovat varmasti onnea pelaajilleen. Korkea-arvoisin symboli on ehkä yllättäenkin puun kanto, jolla on ihmismäiset kasvot. Viidellä tällaisella symbolilla ansaitsee 500 kolikkoa, joita voi päästä siis vielä tuplaamaan useampaankin otteeseen bonuspelin puolella.

Double Luck on Slotland Entertainmentin käsialaa. Tämä hieman vähemmän tunnettu pelivalmistaja on toiminut netissä jo vuodesta 1998, joten mistään uudesta tekijästä ei suinkaan ole kysymys. Double Luckia, kuten muitakin Slotlandin pelejä, pääsee pelaamaan myös mobiilisti eikä erillistä latausta vaadita. Pelivalmistajalla on Double Luckin lisäksi valikoimissaan muitakin kiinnostavia pelejä, joihin kannattaa myös tutustua. Seuraavassa vielä lisää Double Luckin toiminnoista, kuten voittolinjoista, ekstratoiminnoista ja panostamisesta.

Voittolinjoja on maksimissaan yhdeksän

Double Luck luottaa perinteiseen kelamuodostelmaan, sillä siinä on viisi kiekkoa kolmessa rivissä. Voittolinjojen määrä on maksimissaan yhdeksän, mutta niiden määrää voi säätää myös pienemmäksi. Näin voi vaikuttaa kokonaispanoksen suuruuteen, sillä panos asetetaan aina aktiivista voittolinjaa kohden. Kolikon arvon voi valita väliltä 0,05-1,00 €, joten pelaamaan pääsee minimissään 5 sentillä ja maksimissaan 9 eurolla pyöräytystä kohden.

Tavoitteena on saada vähintään kolme samaa symbolia aktiiviselle voittolinjalle, mutta mitä enemmän samoja symboleja, sitä paremmat voitot. Eri symbolit ovat myös eriarvoisia, eli ne tuovat erikokoisia voittoja mukanaan. Lisätietoa löytyy pelin ohjeista. Scattereissä on kuvattuna kaksi kultakolikkoa ja niillä pääsee Double Luckin tuplauspeliin, josta kerrotaan lisää myöhemmin tässä artikkelissa.

Peli on ulkoasultaan hyvin yksinkertainen

Double Luck muistuttaa ulkoasultaan mekaanista peliautomaattia, jossa kiekot ovat ruudun yläreunassa ja painikkeet alareunassa. Ulkoasu on hyvin selkeä. Painikkeet ovat lisäksi sen verran isokokoisia, että harhapainalluksia ei tarvitse pelätä. Pelikone sijaitsee mustalla taustalla, ja mukavaa kontrastia tuo se, että symbolit ja näyttötaulun tekstit ovatkin sitten ihanan värikkäitä.

Positiivista on myös se, että kaikki symbolit kuvaavat jotain luontokappaletta tai esinettä, joten iänikuisia kirjaimia tai numeroita ei keloilla pyöri. Symboleissa on käytetty muun muassa esineitä, joiden ajatellaan tuovan hyvää onnea. Symboleihin sisältyy esimerkiksi neliapila, hevosenkenkä, erilaisia marjoja, kulkunen, puun kanto ja punainen kärpässieni. Taustalla kuulet retrohenkistä melodiaa ja aina voiton tullessa myös asiaankuuluvia ääniefektejä.

Onnekkaimmat voivat päästä yrittämään voittojensa tuplaamista

Double Luckissa pääsee todellakin tuplaamaan onnensa – ja voittonsa. Parhaimmillaan tuplaaminen tapahtuu montakin kertaa. Kiekoilla pyörii nimittäin perussymbolien lisäksi myös scatter, jonka tunnistaa sen kultaisista kolikoista. Tavanomaisesta poiketen tarkoituksena on saada scatter voittoyhdistelmän yhteydessä. Jo yhdellä scatterilla pääsee tuplauspeliin, jossa tehtävänä on yksinkertaisesti arvata tähden ja kolikon väliltä. Tietokone arpoo kumpi voittaa, ja jos on arvannut oikein, voitot tuplataan.

Kiehtovaksi pelin tekee se, että jos vain arvaa oikein, voi tämän tehdä jopa viidesti, jolloin voitot saa 32-kertaisena. Tuplaaminen useaan otteeseen vaatii jo todella rautaisia hermoja. Maksimivoittopotti onkin hurjat 16 000 kolikkoa. Tuplauspeli on vapaaehtoinen, voit myös aina kerätä voittosi varmaan talteen.

Double Luck on simppeli peruspeli

Kaikki, jotka pitävät klassisista hedelmäpeleistä ihastuvat varmasti Double Luckin retroon ulkoasuun ja äänimaailmaan. Kokonaisuus herättänee nostalgisia tunteita hieman vanhempiin ikäluokkiin kuuluvissa pelaajissa, jotka muistavat vielä vanhat pelihallit mekaanisine pelikoneineen. Double Luck on erinomainen valinta myös kaikille niille, jotka pitävät mahdollisimman simppeleistä sloteista, joissa voi keskittyä vain kiekkojen pyöräyttelyyn.

Kolikkopelin visuaalinen ilme on mukavan värikäs, ja pirteä äänimaailma nostattaa tunnelmaa. Ekstrana pelissä on mahdollisuus yrittää voittojen tuplausta, jopa viidesti. Ne, jotka tunnistavat hieman uhkapeluria itsessään ja ovat valmiita ottamaan riskejä, ilahtuvat varmasti tästä toiminnosta. Tuplaus on myös monen juuri suomalaisen pelaajan mieleen, sillä siihen on totuttu RAY:n peliautomaateilla pelattaessa.

Double Luck ei juuri palkitse pelaajiaan

Double Luck soveltuu hyvin pelaajille, jotka pitävät simppeleistä peruspeleistä. Niille, jotka kaipaavat slotiltaan enemmän ekstroja ja toiminnallisuutta, Double Luck voi olla lievähkö pettymys. Videokolikkopelin bonustoiminnot eivät varsinaisesti tuo pelaajalle mitään plussaa, esimerkiksi ilmaisia kierroksia, voittokertoimia ja pikapalkintoja ei ole tarjolla. Double Luckin ainoa ekstra eli scatterin tuoma mahdollisuus tuplaukseen on osassa slotteja mahdollista aivan automaattisesti kaikkien voittojen osalta. Todennäköisyys voittaa tuplauksessa on aivan normaali 50 %, joten mitään lisävoittoja ei tästä bonustoiminnosta ole luvassa ainakaan pitkällä tähtäimellä.

Double Luck on toimiva peruspeli, mutta ei juuri mitään sen enempää. Panostusskaala on myös suppeampi kuin keskivertokolikkopeleissä. Double Luckia ei myöskään pääse pelaamaan kuin Slotlandin omalla kasinolla.

Koe nostalgisia tunnelmia

Slotland Entertainment tarjoaa kaikille klassisten hedelmäpeliautomaattien ystäville oivan keinon kokea nostalgisia tunnelmia ja verestää muistoja Double Luck -kolikkopelinsä parissa. Värikäs ja pirteällä äänimaailmalla varustettu retrohenkinen Double Luck on simppeli mutta viihdyttävä peli. Jo pelin nimi kertoo siitä, että tavoitteena on tuplata onni, voitot ja pelaamisen tuottama ilo. Jos voiton yhteydessä saa kultaisilla kolikoilla varustetun symbolin, pelaajalle aukeaa mahdollisuus yrittää voittojen tuplausta. Ja mikä parasta, tuplausta voi yrittää peräti viidesti, jos onni on vain myötäinen.

Double Luck sopii siis hyvin niille, jotka pitävät riskeistä ja tunnistavat hiukan uhkapelaajaa itsessään. Tuplauksen yrittäminen on kuitenkin aina vapaaehtoista, voittonsa voi myös kerätä saman tien talteen. Kokeile sinäkin onneasi!