Beach Life

Karu tosiasia on, että Suomen säät eivät aina helli ja auringonpaiste on suurimman osan ajan vuotta vain kaukaista unelmaa. Onneksi on olemassa pelejä, jotka mahdollistavat pääsyn rantaelämän rentouttaviin ja viihdyttäviin tunnelmiin vailla pelkoa ihosyövästä tai auringon käristämästä nahasta. Parhaimmillaan ne tuovat jopa mahdollisuuden kartuttaa omaa lomakassaa niin, että halutessaan voi suunnata seuraavaksi kaukomaiden eksoottisille rannoille.

Rantaelämä erilaisine viilentävine syömisine ja juomisineen sekä mahdollisuus tiirailla komeita ja kauniita ruskettuneita vartaloita on sen verran houkutteleva skenaario, että ei ole mikään ihme, että erilaisia rantateemaisia slotteja löytyy markkinoilta useitakin. Yksi ehdottomasti parhaista on kuitenkin pelivalmistaja Playtechin Beach Life, joka on julkaistu jo vuonna 2006.

Beach Life onkin yksi peliyhtiö Playtechin vanhimmista yhä pelilistoilta löytyvistä kolikkopeleistä. Pelin suosio ei ole kuitenkaan laantunut vaan ennemmin jopa päinvastoin. Mobiiliversion julkaiseminen on kohottanut slotin aivan uuteen nousuun. Tässä jutussa tarkastellaan, mitkä tekijät kolikkopelin suosioon ovat vaikuttaneet. Yhtenä ilmeisenä tekijänä on ehdottomasti Beach Lifen huima progressiivinen jackpot, joka vain odottaa lunastajaansa. Eivätkä pelin muutkaan voitot ole todellakaan huonoimmasta päästä.

Pelaamisesta tekee palkitsevaa myös se, että voittoja voi kilahdella taskuun jo kahdella samalla symbolilla. Peruspelin lisäksi Beach Life viihdyttää kahdella eri bonustoiminnollaan. Toisessa tavoitellaan voittokerrointa, joka on välillä 2x-500x. Toisena bonuksena on minipeli, jossa pelaaja pääsee valitsemaan eri arkuista ja nappaamaan niiden sisältämät pikavoitot.

Panokset ja voittolinjat

Beach Lifessa on viisi kiekkoa ja maksimissaan 20 voittolinjaa. Pelaajan kannattaa huomioida, että panostus poikkeaa hieman totutusta. Kolikon arvo on nimittäin aina vakio eli 50 senttiä per aktiivinen voittolinja. Kokonaispanosta säädetään siten ainoastaan voittolinjojen kautta ja niiden määrän voi valita väliltä 1-20. Beach Lifen pelaaminen ei pahemmin kukkaroa rasita, sillä minimipanos on 50 senttiä ja maksimipanos 10 euroa.

Pelaamisesta tekee erityisen palkitsevaa se, että voittoja voi saada jo kahdella identtisellä symbolilla. Mitä enemmän samoja symboleja pelaaja saa, sitä paremmat ovat myös voitot. Perussymbolien lisäksi keloiltaan voi löytää perussymbolit korvaavan wildin sekä bonuksiin johtavia scattereita ja bonussymboleja. Wild on myös suurimmat voitot mukanaan tuova symboli.

Ulkoasu ja teema

Jos Beach Lifen ulkoasua pitäisi luonnehtia yhdellä sanalla, se olisi ehdottomasti värikäs. Tämä kolikkopeli ammentaa värimaailmansa niin kirkkaista neonväreistä, että oikein silmiä häikäisee. Ei hätää, kesätunnelmissahan tässä ollaan, joten ei muuta kuin aurinkolasit syvemmälle päähän. Symbolit ovat sarjakuvamaisia ja hauskoja ja pitävät sisällään kaikkea sitä, mitä kunnon rantaelämäkin: auringonottoa, surffailua, jäätelöä ja muita viilentäviä herkkuja sekä kauniita nuoria naisia ja miehiä. Kiekkojen taustalla näet tuulessa huojuvat palmut, valtavan paistavan auringon sekä hetken pakotien helteeltä tarjoavat isot auringonvarjot.

Jos rantaelämä ei todellisuudessa ole tätä, tällaista sen ainakin kuuluisi olla. Aurinkoista tunnelmaa täydentää Beach Lifen äänimaailma, joka kohottaa biletunnelman kattoon.

Bonustoiminnot

Beach Lifen aurinkoista tunnelmaa täydentävät sen bonustoiminnot. Bonuspelin pariin pääsee vähintään kolmella bonussymbolilla. Bonuspelissä pelaaja pääsee valitsemaan kymmenestä aarrearkusta, jotka kaikki pitävät sisällään käteispalkintoja. Bonussymbolit tunnistetaan siitä, että niissä on kuvattuna aarrearkkuja ja se, monellako symbolilla on bonuksen pariin päässyt, määrittää myös sen, montako valintaa saa tehdä. Scattereissa on puolestaan hiekkalinnoja ja vähintään kahdella saa mojovan voittokertoimen. Kerroin aina vähintään tuplaa voitot, mutta se voi kivuta jopa 500-kertaiseksi.

Kannattaa pitää silmällä myös wildia, jossa on kuvattuna iloisesti hymyilevä aurinkolasipäinen aurinko. Se paitsi korvaa kaikki perussymbolit, on myös itsessään korkea-arvoisin symboli, joka tuo parhaat voittopotit. Viidellä aurinkoisella wildilla 20. voittolinjalla tilille rapsahtaa slotin progressiivinen jackpot.

Hyvät puolet

Beach Life on viihdyttänyt kolikkopelaajia jo yli kymmenen vuoden ajan, mitä voi pitää pitkänä aikana rahapelien hektisessä ja alati muuttuvassa maailmassa. Suosioon on siis oltava syynsä. Rantateema on tietysti vetoava, erityisesti täällä karussa Pohjolassa. Jos haluat auringonpaistetta ja väriä elämääsi, Beach Life sitä varmasti tarjoaa.

Tarjolla on myös todella hyviä voittopotteja sekä kaksi varsin mukavaa bonustoimintoa, joista toisessa saa voitoilleen mojovan kertoimen ja toisessa silkkaa käteistä. Beach Life on pelaajilleen erityisen palkitseva myös muilla tavoin, esimerkiksi voittoyhdistelmään ei vaadita välttämättä kuin kaksi samaa symbolia. Nykypelaajien iloksi Beach Lifesta on tehty myös mobiiliversio. Beach Life on todellinen hyvän mielen peli, joka nostattaa varmasti hymyn huulille.

Huonot puolet

Ensimmäiseksi Beach Lifen heikkouksista on mainittava se, että sen visuaalinen ilme jakaa varmasti mielipiteitä. Osa pitää varmasti sen värikkyydestä ja neonvärejä tulvivasta ysäritunnelmasta. Pelin värikkyys ja kirkkaus voivat kuitenkin alkaa jo kivistää herkkäsilmäisimpiä ja retron sijaan grafiikoita voi pitää myös hieman vanhentuneina. Slotin RTP eli palautusprosentti on 93 %, jota ei voi pitää kovinkaan korkeana kolikkopelien keskitasoon nähden, mutta tätä varmasti kompensoi, jos jackpot sattuu osumaan juuri omalle kohdalle.

Beach Lifessa panostaminen on hieman hämmentävää, sillä kolikoiden arvoa ei voi muuttaa, vaan panostasoa saa säädettyä ainoastaan voittolinjojen määrää muuttamalla. Tätä voi pitää varsin erikoisena eikä välttämättä kovinkaan toimivana ratkaisuna. Itse panostusskaalakin voisi olla laajempi.

Yhteenveto

Nyt on aika pakata rantapyyhe, uima-asu ja aurinkolasit matkaan ja suunnata rantaretkelle. Beach Life tarjoaa sellaista auringonpaahdetta, väri-ilottelua ja fiilistä, ettei paremmasta väliä. Jos tunnet loman tarvetta tai kaipaat muuten vain rentoihin tunnelmiin, mikäpä olisi parempi tapa kuin uppoutua Beach Lifen pariin. Tarjolla on nimittäin sellaisia voittoja, että niiden myötä voi halutessaan karistaa kotomaan pölyt jaloistaan ja suunnata vaikka kaukomaiden rannoille drinksuja nautiskelemaan.

Ja mikäpä se on täällä koti-Suomessakaan ollessa, erityisesti nyt kun Beach Lifea pääsee pelaamaan myös mobiilisti, missä ja milloin tahansa. Slotti soveltuu hyvin myös aloitteleville pelaajille, joten anna Beach Lifen tuoda aurinkoa sinunkin elämääsi!