Book of Dead

Play’n GO on esitellyt jo aiemmissa kolikkopeleissään seikkailunhaluisen ja pelottoman tutkimusmatkailija Rich Wilden, jonka retkiin osallistuminen on ollut pelaajan itsensäkin kannalta sangen jännittävää – ja tuottoisaa. Wilde on nähty Etelä-Amerikan viidakoissa Aztec Idolsissa sekä Intiassa Pearls of Indiassa. Mikä olisikaan näiden jälkeen parempi määränpää kuin muinainen, mystinen Egypti?

Book of Dead -slotti tarjoaa jännittävän matkan tähän aarteistaan ja historiallisista esineistään tunnettuun maahan. Jos olet pitänyt esimerkiksi Novomaticin Book of Ra -pelistä, tulet varmasti ihastumaan myös tähän slottiin. Kaikkien muinaisten kulttuurien ystävien lisäksi Book of Deadia voi ehdottomasti suositella kaikista isoista voitoista pitäville. Ja heitähän varmasti riittää rahapelien maailmassa.

Book of Deadin päävoiton saa keräämällä aktiiviselle voittolinjalle viisi symbolia, joissa on kuvattuna päähenkilö Rich Wilde. Palkinnoksi pelaaja saa oman panoksensa 5000-kertaisena takaisin. Todella huikeaa. Kun ottaa huomioon, että pelin maksimipanos on 100 euroa per kierros, pelaaja voi siis poistua Book of Deadin parista 500 000 euroa taskuissaan.

Pelaajan iloksi tarjolla on myös ekstraa, eli ilmaiskierroksia, joita voi saada kerrallaan jopa 20. Ennen näiden kierrosten alkamista perussymbolien joukosta arvotaan yksi, joka toimii erikoissymbolina kaikkien ilmaiskierrosten ajan. Se voi laajeta kiekoilla niin, että se auttaa pelaajaa saamaan voittoyhdistelmän, joka ei olisi muuten mahdollista. Seuraavassa vielä tarkempaa tietoa pelistä, muun muassa sen panostusvaihtoehdoista ja voittolinjoista.

Panokset ja voittolinjat

Book of Deadissa on viisi linjaa kolmessa rivissä ja voittolinjojen määrä on maksimissaan kymmenen. Panostaa voi maksimissaan 100 € ja minimissään 10 senttiä per kierros. Valinnanvaraa siis riittää. Kokonaispanosta säädetään valitsemalla voittolinjojen määrä, kolikoiden määrä per aktiivinen voittolinja sekä kolikon arvo. Jos haluaa saada heti käyttöönsä slotin maksimipanoksen, se onnistuu näppärästi Max Bet -painikkeesta.

Slotissa on yhdeksän perussymbolia, joista korkea-arvoisin on tutkimusmatkailijamme Rich Wilde. Jos onnistut saamaan niitä viisi kappaletta aktiiviselle voittolinjalle, saat panoksesi 5000-kertaisena takaisin. Kirja toimii sekä wildina että scatterina. Se voi siis korvata minkä tahansa symbolin ja auttaa näin voittoyhdistelmien muodostamisessa. Vähintään kolmella kirjalla pääsee myöhemmin tarkemmin esiteltäville ilmaiskierroksille.

Ulkoasu ja teema

Komea tutkimusmatkailija Rich Wilde on jälleen lähtenyt valloittamaan eksoottisia maailmankolkkia ja kohteena on tällä kertaa muinainen Egypti. Symboleissa nähdäänkin jonkin verran egyptiläistä esineistöä, ja nämä symbolit näyttävätkin kerrassaan hienoilta. Tunnelmaa luo kiekkojen sijoittuminen hienoon historialliseen rakennukseen, ehkäpä katakombiin. Egypti-teemainen slotti ei olisi tietenkään mitään ilman aiheeseen sopivaa äänimaailmaa, ja Book of Deadia pelatessa kannattaakin pitää äänet päällä ja antaa sopivan rauhallisen ja hienovaraisen melodian viedä mukanaan.

Kaiken kaikkiaan Book of Dead näyttää todella tyylikkäältä, ja sen grafiikat ovat korkealaatuiset. Tarvittavat pelipainikkeet löytyvät helposti ruudun alareunasta. Egyptiläisen kulttuurin ystävien iloksi maan hienoa esineistöä olisi kuitenkin voinut hyödyntää symboleissa hieman enemmänkin.

Bonustoiminnot

Book of Deadiin sisältyy muutamia ekstratoimintoja. Avain näihin on symboli, jossa on kuvattuna kirja; se toimii slotissa sekä wildina että scatterina. Saadessasi vähintään kolme tällaista symbolia aktiiviselle voittolinjalle avautuvat pelin ilmaiskierrokset. Saat heti 10 ilmaista pyöräytystä, mutta sinulla on mahdollisuus kerätä niitä lisää myös ilmaiskierrosten aikana. Tämä tapahtuu kuten peruspelinkin aikana, eli vähintään kolmella scatterilla lisäkierroksia tulee kymmenen.

Ilmaiskierroksilla on luvassa omanlaistaan ekstraa. Ennen ilmaiskierrosten alkamista sinulle arvotaan yksi tavallisista perussymboleista. Tämä symboli toimii seuraavien kierrosten aikana erikoissymbolina, joka laajenee kiekoilla aina kun se voi tuoda pelaajalle lisävoiton. Voittoyhdistelmien muodostaminen on siis vielä tavallistakin todennäköisempää. Bonustoiminnot tuovatkin slottiin oman mukavan lisänsä.

Hyvät puolet

Muinaiseen Egyptiin sijoittuva Book of Dead näyttää hyvältä ja viehättää varmasti kaikkia kyseisen teeman ystäviä. Parasta tässä slotissa on ehdottomasti sen tarjoamat voittomahdollisuudet. Jos onnetar on vain suosiollinen, oman panoksensa voi saada 5000-kertaisena takaisin. Maksimipanoksella pelattaessa tämä tarkoittaa hurjaa 500 000 euroa.

Book of Dead luottaa tuttuun ja turvalliseen kiekkorakenteeseen, jossa viisi kiekkoa on aseteltu kolmeen riviin. Voittolinjoja on maksimissaan kymmenen eli pelin seuraamisesta on tehty helppoa. Book of Dead toimii erinomaisesti myös mobiiliympäristössä, joten pelaaminen ei ole ajasta eikä paikasta kiinni. Panostusskaala on mukavan laaja: minimissään pelaamaan pääsee 10 sentillä, ja halutessaan panokseksi voi asettaa jopa 100 euroa per kierros.

Huonot puolet

Book of Dead on jälleen kerran yksi kulttuurintuote, jossa valkoinen mies valloittaa maailman ja ottaa haltuunsa vieraita kulttuureita. Oma kysymyksensä on, kuinka vetoavalta tämä kolonialistinen seikkailu itse kustakin tuntuu. Hieman vakavampi kysymys on, kuinka paljon aikaisemmista eri peliyhtiön tuotteista voi ammentaa ideoita ilman, että ilmassa värähtelee kopioinnin makua?

Book of Deadin yhtäläisyydet Book of Ra -slottiin ovat hyvin silmiinpistävät, aina pelin nimeä myöten. Melko monipuolisista bonustoiminnoista huolimatta pelaajan mieleen voi herätä myös kysymys siitä, onko tämä kaikki jo nähty. Ja useampaan kertaan? Mitään varsinaisesti uutta ei Book of Dead sisällä. Pelin RTP on 94,17 %, joka ei ole kolikkopelien korkeimmasta päästä.

Yhteenveto

Kaipaatko hieman jännitystä ja seikkailua elämääsi? Sitä tarjoaa peliyhtiö Play’n GO muinaiseen Egyptiin sijoittuvalla Book of Dead -kolikkopelillään, jossa aarteet vain odottavat löytäjäänsä. Parhaimmillaan oman panoksensa voi saada viisituhatkertaisena takaisin; tällä summalla pääsee siis jo halutessaan katsastamaan historiallisia maisemia aivan paikan päällekin. Book of Dead on hyvin toimiva peruspeli, jossa on selkeä käyttöliittymä ja yksinkertaiset säännöt. Sitä voi siis suositella hyvin myös niille, jotka ovat vasta tutustumassa rahapelaamisen ihmeelliseen maailmaan.

Kokeneemmat pelaajat ilahtuvat varmasti slotin ekstroista. Tarjolla on ilmaiskierroksia, jossa yksi perussymboleista laajenee ja auttaa voittoyhdistelmien muodostamisessa. Luvassa on voittoja, jotka eivät olisi muuten napattavissa. Jos et ole vielä tähän slottiin tutustunut, tee se ihmeessä!